Ekonomi ve Finans Tezli / Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Ekonomi ve Finans Yüksek Lisans Programı (MSc), TED Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından sunulan bir yüksek lisans programıdır. Öğrenciler programlarını tezli olarak tamamlama seçeneğine sahiptir.

Tezli programa devam eden öğrenciler 4 zorunlu, 4 seçmeli ders ve bir tez çalışması yapmak zorundadır. Tezsiz programa devam eden öğrencilerin 4 zorunlu, 6 seçmeli ders ve bitirme projesi tamamlamaları gerekmektedir.

Tez: Tez, program sırasında edindiğiniz becerileri temel alır ve uygulamalarını nasıl geliştirebileceğinizi göstermenizi sağlar. Aynı zamanda orijinal uygulamalı araştırmanızı anladığınızı ve iletişim kurma yeteneğinizi gösterecektir.

Mezuniyet Projesi: Mezuniyet projesi, programda edinilen becerileri kullanarak bir kurum veya ülkenin belirli bir sorunu üzerinde çalışmanızı gerektirir. Belirli çözümler veya politikalar önermeniz beklenir.

MSEF programı, TEDU'nun aktif öğrenme uygulamalarına olan bağlılığını izler. Öğrenciler vaka çalışmaları, projeler üzerinde çalışmaya ve sınıf tartışmalarına katılmaya teşvik edilir. Veri analizi ve karar vermedeki uygulamaları bu programın önemli bir parçasıdır. Tanınmış konuşmacılar, akademik ve mesleki uzmanlıklarından yararlanmak için kurslara davet edilir.