Endüstri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı

Zaman, kaynaklar, çevre, güvenlik, sosyal faktörler, ekonomi ve benzeri olgulardan kaynaklanan kısıtlamalar içinde önemi ve karmaşıklığı artan problemlerin çözümü mühendislik ve işletme alanlarında karşılaşılan önemli bir problemdir. Lisans düzeyinde verilen eğitim ve öğretim, mesleklerin temel yönlerini tanıtmak ve öğrencilere yetkinlik kazandırmak için yeterli olmakla birlikte, üretim sistemlerinin gerektirdiği teknik uzmanlaşma ve problem çözme ve optimizasyon altyapısının sağlanması gerekmektedir. Sürdürülebilirliği her sektörde önceliklendirmek, teknolojik gelişmelere paralel olarak yüksek lisans eğitimi gerektiriyor. Bu nedenle TED Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, günümüzün yeni nesil mühendis ve yöneticilerini güncel ve karmaşık sorunları sürdürülebilir yaklaşımlarla çözebilecek becerilerle donatmayı amaçlamaktadır.