İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı

TED Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans Programı, öğrencilere edebi ve kültürel metinleri çeşitli kuramlar aracılığıyla inceleme fırsatı sunarak ileri düzeyde eleştirel yorumlama ve analiz becerilerini geliştirir. Programın temel bir özelliği, uyarlama çalışmaları, çevreci beşeri bilimler, posthüman çalışmalar, kültürel araştırmalar ve toplumsal cinsiyet çalışmaları dahil olmak üzere edebiyat ve ilgili araştırma alanlarına dair konuların araştırılmasıdır. Bu program, öğrencilerin ileri seviye araştırma yapmalarına yönelik pratik ve akademik beceriler geliştirmelerini sağlar. Buna ek olarak, program, mezunlarını çeşitli iş ve devlet veya sivil toplum sektörlerinde kariyer için hazırlar.