Makine Mühendisliği Tezli / Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Bilim ve teknoloji ilerlemeye devam ediyor. Lisans derecesinden sonra devam eden eğitim, böylesine hızlı büyüyen bir teknolojik ortamda mühendisler için özellikle önemlidir. Makine Mühendisliği Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programı, öğrencilerin Makine Mühendisliği konularında derinlemesine bilgi ve bakış açısı kazanmalarına yardımcı olmak için ortaya çıkmıştır.

Öğrencilerimize teori ve pratiği birleştirmeyi öğretmek, onları bilimsel ve teknolojik bilgi açısından geliştirmek istiyoruz. Makineler, insanlar, ekonomik kaynaklar, zaman, enerji, bilgi gibi birçok faktörden oluşan sistemleri etik, çevre, kalite dikkate alınarak tasarlama, üretme ve yenileme yöntemlerini öğretmek programımızın temel amacıdır.

Mezunlarımızı, kuruluşların ve araştırma merkezlerinin Araştırma ve Geliştirme bölümlerinde, ÜD'de kendi uzmanlık alanlarında edindikleri teknik bilgilerle kuruluşlarının araştırma kültürünü geliştirebilecek bireyler olarak görmek temel amaçlarımızdan biridir. programı.

Programda Enerji, Akışkanlar Mekaniği, Isı Transferi, Termodinamik, İmalat, Mekanik, Tasarım, Kontrol Sistemleri, Makineler Teorisi gibi birçok seçmeli ders ile İleri Mühendislik Matematiği ve Sayısal Yöntemlere ilişkin zorunlu dersler bulunmaktadır.